Grootmoeders tips tegen snurken

Snurking Anti Snurktips van Grootmoeders snurken

Snurk je en ben bang om ingewikkelde snurkoplossingen en andere apparaten te gebruiken? Geen zorgen. Als je de anti-snurktips van onze oma gebruikt, heb je misschien een middel tegen snurken in jouw keuken staan. Lees hieronder hoe eenvoudige huismiddeltjes je kunnen helpen stoppen met snurken.

1. Luchtbevochtiger

Het is belangrijk om te voorkomen dat de slaapkamerlucht te droog wordt. Het kan de slijmvliezen irriteren en snurkproblemen veroorzaken.

Hoe weet ik de luchtvochtigheid?

Met de hygrometer meet je de luchtvochtigheid in je slaapkamer. Ideaal is een luchtvochtigheid van 40-60%. Als de lucht te droog is, kan een luchtbevochtiger je helpen.

2. Knoflook, pittige kruiden, uien gebruiken

Een verstopte neus is een bekende oorzaak en kan ontstaan ​​door bijvoorbeeld een verkoudheid of een allergische reactie.
De veel voorkomende klachten die hiermee gepaard gaan zijn zwelling van het neusslijmvlies en overmatige slijmproductie. Hierdoor wordt ademen door de neus moeilijk en schakelt het systeem automatisch over op ademen door de mond. Dit zet een druk op de keel bij het inademen, waardoor snurkklachten ontstaan.
Scherpe kruiden, ui en knoflook kunnen snurkgedrag verminderen, omdat deze slijmoplossende eigenschappen bezitten en zo de luchtwegen vrijmaken. Dit zal de neusademhaling bevorderen, waardoor snurkklachten verdwijnen.

Uien en knoflook als huismiddel tegen snurken

Hoe pas ik het toe?

Voeg pittige kruiden, ui en knoflook toe aan je maaltijden. Je kunt ook voor het slapengaan op knoflook of ui kauwen, maar het kan voor de meeste mensen te heet zijn.
En oma weet ook hoe ze moet stoppen met snurken. Leg de gehalveerde ui op de standaard. De harde lucht lost het slijm op en helpt de luchtwegen te openen.

3. Gorgelen met pepermunt

De aanwezigheid van overtollig slijm en ander materiaal in de keel kan de oorzaak zijn van snurkklachten. Het vernauwt de luchtweg en zorgt voor trillende weefsels tijdens de ademhaling.
Tandenpoetsen verwijdert vuil uit de keel. Bovendien is het heerlijk verfrissend. Dit verkleint de kans op snurken.

Hoe doe ik het?

Voeg voor het slapengaan een druppel pepermuntolie toe aan een kopje (warm) water. (Een druppel pepermuntolie is voldoende en bevat het equivalent van 28 kopjes pepermuntthee.) Neem een ​​slok en gorgel 15-30 seconden. Niet doorslikken! Je kunt ook een mondspoeling gebruiken die naar munt ruikt.

4. Zout en bakpoeder

Een mengsel van zout en zuiveringszout is een oud huismiddeltje tegen snurken. Zuiveringszout, ook wel bakpoeder of natriumbicarbonaat genoemd, heeft veel gezondheidsvoordelen. Het doodt bacteriën en helpt de zuurgraad in het lichaam te verlagen. Een mengsel van zout en bakpoeder is erg handig voor een verstopte neus. Het helpt om slijm, stof en pollen uit de neusholtes te verwijderen. Hierdoor kunt u weer volledig ademen en stopt het gesnurk.

Huismiddeltjes tegen snurken: Zout en bakpoeder

Hoe te gebruiken?

Meng voor het slapengaan een kopje warm water met een halve theelepel zout en een beetje bakpoeder. Gebruik een Neti pot om jouw neusgaten door te spoelen of gebruik een spuit om vloeistof in uw neus te injecteren. Dit verwijdert slijm en vuil. Je kunt dit proces indien nodig vaker gedurende de dag herhalen.

5. Honing eten

Honing heeft veel gezondheidsvoordelen. Ten eerste versterkt honing het immuunsysteem. Het is een natuurlijk antibioticum tegen virussen en schimmels. Honing is ook zeer gunstig voor luchtweginfecties. Daarom wordt het vaak gebruikt bij keelpijn of hoesten.
Honing kan ook worden gebruikt als huismiddeltje tegen snurken, zoals hierboven beschreven. Door zijn helende werking kan het zwelling in het keelgebied voorkomen en geïrriteerde vliezen kalmeren. Honing smeert ook de keel. Dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en voorkomt trillingen in de weefsels van de keel.
Honing als huismiddeltje tegen snurken

Hoe te gebruiken?

Het is beter om honing te eten voordat je naar bed gaat. Voeg het bijvoorbeeld toe aan een kopje thee, neem een ​​lepel pure honing, of meng een theelepel honing met een theelepel olijfolie.

6. Olijfolie drinken

Olijfolie kan ook dienen als huismiddeltje tegen snurken. Het is vooral effectief bij snurken, dat de luchtwegen in de keel vernauwt.
Ten eerste is olijfolie zeer geschikt als smeermiddel voor de keel. Het verzacht en hydrateert ook de weefsels van de nek. Ten slotte heeft olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen. Dit verkleint de kans op luchtwegoedeem.
In een notendop: Het gebruik van olijfolie kan de luchtcirculatie in de keel verbeteren en de kans op weefseltrillingen verminderen.

Hoe gebruik ik het?

Drink een beetje olijfolie (eventueel mengen met zachte honing) voor het slapengaan. Daarna niets meer eten of drinken!

7. Planten tegen snurken

Een plant als huismiddeltje tegen snurken? Er zijn planten waarvan wordt aangenomen dat ze de symptomen van snurken stoppen. Het is de ananasplant. Deze ananasplant geeft ‘s nachts zuurstof af, maar niet overdag. Hierdoor krijg je meer zuurstof terwijl je slaapt. Deze plant verspreidt ook de geur van het enzym bromelaïne en is een perfecte luchtweg verwijderaar. De combinatie van deze eigenschappen vermindert de symptomen van snurken.

Anti-snurkplanten als huismiddeltje tegen snurken

Wat moet ik doen?

Anti-snurkplanten kun je kopen bij een tuincentrum.

8. Geklaarde boter gebruiken

Geklaarde boter is boter waarin bepaalde ingrediënten (eiwit, deel van melk, zout, etc.) zijn verwijderd om de boter beter te verwarmen. De resterende boter wordt ghee, boterolie of geklaarde boter genoemd.
Het is een gezondere boter dan gewone boter. Het heeft cholesterolverlagende eigenschappen en is goed voor de darmen en de huid. Het is ook langer houdbaar en gemakkelijker te verwerken dan gewone boter. Ghee is ook geschikt voor mensen met een melkallergie of lactose-intolerantie.
Deze boterolie heeft ook geneeskrachtige eigenschappen die onder andere kunnen helpen verstopte neusgangen te openen. Het kan worden gebruikt als een huismiddeltje tegen snurken door de neus. Het openen van de neusgaten verbetert de neusademhaling en vermindert snurken.

Huismiddeltjes tegen snurken: Ghee, Boterolie, Geklaarde boter

Hoe te gebruiken?

Verwarm wat ghee / geklaarde boter in de magnetron en giet deze vloeistof in de druppelaar. Plaats een paar druppels in elk neusgat. Doe dit elke avond en ‘s morgens en je zult binnen een paar weken verschil merken.

9. Brandnetelthee

Allergische reacties onaangename symptomen veroorzaken, zoals een verstopte neus en zwelling van de neus. Dit maakt het moeilijk om te ademen en ‘s nachts te snurken.
Als snurken wordt veroorzaakt door een allergische reactie, kunnen brandnetels een effectief huismiddeltje zijn tegen snurken. Iraxa staat ook bekend als een natuurlijk antihistaminicum omdat het de ontstekingseffecten van allergenen kan bestrijden.

Brandnetelthee als huismiddeltje tegen snurken

Probeer het risico op allergische reacties zo klein mogelijk te houden. Vooral bij huisstofmijtallergieën bestaat er een risico op snuiven vanwege het hoge aandeel huisstofmijt in beddengoed. Koop daarom hypoallergeen beddengoed en houd je slaapkamer zo stofvrij mogelijk.

Hoe gebruik je het?

Drink de thee elke avond voor het slapengaan (en misschien meer gedurende de dag). Je kunt kant-en-klare brandnetelthee kopen of een theelepel gedroogde brandnetelbladeren toevoegen aan kokend water. Week een paar minuten en drink dan met lekkere honing.

10. Voldoende drinken

Sommige symptomen van snurken kunnen worden veroorzaakt door uitdroging. Onvoldoende vochtinname kan de slijmvliezen van de neus, het zachte gehemelte en de keel uitdrogen. Dit maakt ze plakkerig en vergroot de kans op snurken. Ze blijven eerder aan elkaar plakken, vooral als het nekweefsel doorhangt en al trilt. Door genoeg te drinken, verklein je de kans op snurken.
Sommige onderzoekers beweren dat wanneer er tijdens de werkdag veel cafeïne en snoepen gebruikt worden om wat extra energie te krijgen, juist het risico op snurken vergroten. Door de hele dag door te blijven drinken krijg je minder zin om te snoepen en verbetert de stofwisseling.
Als overgewicht ook de oorzaak is van snurken, kan veel water drinken het snurken stoppen.

Voldoende drinken als huismiddeltje tegen snurken

Wat te doen?

Probeer in plaats van iets lekkers een glas water te drinken. Dit zal het hongergevoel wegnemen. 

11. Stomen met etherische oliën

Stomen met essentiële oliën is een ander huismiddeltje tegen snurken. Essentiële oliën zijn aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit bijvoorbeeld de bladeren, vruchten of zaden van planten of bomen. Deze olie kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te bestrijden, waaronder snurken. Eucalyptusolie is een effectiefste essentiële oliën tegen snurken. Eucalyptus heeft ontstekingsremmende,  slijmoplossend en antibacteriële eigenschappen. Ook heeft de olie een zeer verfrissende en reinigende werking. De olie wordt veel gebruikt bij verkoudheid, infecties en aandoeningen van de luchtwegen.

Pepermuntolie kan ook helpen bij snurken. Omdat het een positief effect heeft op de longen, wordt het vaak gebruikt door astmapatiënten. Het heeft ook een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel. 

Een goed werkend huismiddeltje: etherische olie

Hoe gebruik je het als huismiddeltje tegen snurken?

Vul een bak of kom met kokend water en voeg 35 druppels olie toe. Leg een handdoek over je hoofd en leun naar voren. Haal diep adem en adem uit gedurende 46 minuten. U kunt ook een dampinhalator gebruiken.
Het mengsel van de stoom en olie zal zorgen dat je holtes worden geopend en vrijgemaakt van overtollig slijm. Ook helpt het stomen bij het vochtig houden van de slijmvliezen, wat een positief effect heeft op snurken.

12. Slaaphouding veranderen

Slapen op de rug kan snurken veroorzaken. In deze positie zorgt de zwaartekracht ervoor dat de onderkaak en andere weefsels achter in de keel zakken, waardoor de keel wordt verstikt. Daarom snurken veel mensen minder snel als zij op hun zij liggen. Als je snurkt, kijk dan of je op je rug ligt.

Slaaphouding veranderen als huismiddeltje tegen snurken.

Wat moet ik doen?

Een eenvoudig huismiddeltje tegen snurken in rugligging is het gebruik van een tennisbal. Maak een tennisbal vast op de van je pyjama of t-shirt voordat je naar bed gaat. Een tennisbal voorkomt dat je op je rug gaat liggen als je slaapt. 

13. Snurkpreventie

Er zijn bepaalde stoffen die snurken kunnen veroorzaken. Als je er gevoelig voor bent, is het aan te raden deze stoffen zoveel mogelijk te mijden. Het volgende kan snurken veroorzaken.

Alcohol heeft verdovende en spierverslappende effecten. Ontspanning van de spieren van de keel en mond verhoogt het risico op snurken na alcoholgebruik aanzienlijk. Vermijd daarom het drinken van alcohol ten minste 4 uur voor het slapengaan. Houd het bij maximaal 2 glazen per dag.

Een grote en vette maaltijd. Als u op uw rug slaapt als u vol zit, kan uw middenrif samengedrukt worden, u belet ademen en snurken veroorzaken. Het eten van meer vet voedsel produceert meer maagzuur en vertraagt ​​je maag. Dit verhoogt het risico op zure reflux. Dit boeren stimuleert het slijmvlies van de keel, vernauwt de luchtwegen en kan snurken veroorzaken. Huismiddeltjes voor snurken: Vermijd zware en vette maaltijden.

Zuivelproducten stimuleren de vorming van slijm en verdikken het. Zuivelproducten laten ook lagen in de mond en keel achter, waardoor trillingen in de weefsels van de keel worden gestimuleerd. Eet of drink daarom geen zuivelproducten uren voor het slapengaan.

Roken. Het is niet verwonderlijk dat roken de luchtwegen stimuleert en snurken en veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Volgens een groot onderzoek hebben rokers een 2,3 keer hoger risico op snurken dan niet-rokers.

14. Meer vitamine C 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C kunnen je immuunsysteem een ​​boost geven, waardoor het risico op tandbederf wordt verkleind. Dit vermindert het risico op snurken aanzienlijk.
Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte zijn ananas, aardbeien, papaja, broccoli, kiwi, spruitjes en rode pepers. Probeer ze en andere vitamine C-rijke voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen.

15. Afvallen

Het is misschien niet jouw huismiddeltje tegen snurken, maar het kan wel echt helpen. Veel mensen weten niet dat overgewicht een belangrijke oorzaak van snurken is. Dit komt doordat vet zich ophoopt rond de nek en keel, waardoor de keelwand dikker wordt, wat leidt tot vernauwing van de luchtwegen. Dit veroorzaakte klachten van snurken. Afvallen kan effectief zijn tegen snurken.

Afvallen als huismiddel tegen snurken

Helpt een huismiddel tegen snurken niet?

Soms duurt het een tijdje voordat het effect van bovenstaande huismiddelen merkbaar is. Denk je dat bovenstaande middeltjes tegen snurken voor jou niet de beste oplossing zijn? 

Wat wel heel goed helpt en een zeer effectief middel is:
Het effectiefste middel tegen snurken: de Snurking anti snurkbeugel. Europese KNO-artsen raden aan om een ​​anti-snurkbeugel te gebruiken als je snurkt. De effectiviteit hiervan is wetenschappelijk bewezen. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de gebruikers stopt met snurken door een Anti Snurkbeugel. Probeer het zelf!

Naar de Snurking webshop