Top 10 anti snurkmiddelen

Top 10 anti snurkmiddelen

1. CPAP-masker – de beste oplossing, maar ingewikkeld

CPAP-masker is een van de geavanceerdste en effectiefste anti-snurkproducten. Het is de voorkeursbehandeling van KNO-artsen voor mensen met slaapapneu.

Het CPAP-masker is een machine die via een mond-, neusmasker lucht in de neus pompt. Deze constante luchtstroom onder positieve druk zorgt ervoor dat er geen kans is op snurken: de druk duwt de luchtwegen open. Het CPAP-masker is via een elastische buis verbonden met de elektrische pomp in de machine.

Waarom is het gebruik van CPAP-maskers zo ingrijpend?

De maskers belemmeren de bewegingsvrijheid van de drager enorm tijdens de slaap. Dit komt doordat de elektrische pomp met een slangetje op het CPAP-masker is aangesloten. Daarom kan de gebruiker, als hij of zij te ver omdraait, verstrikt raken of aan het masker trekken.

Het CPAP-masker zelf wordt ook als bijzonder ongemakkelijk en storend ervaren op het gezicht. Bovendien kunnen er bijwerkingen zijn die verband houden met het gebruik van het apparaat. Denk aan sinusitis en huidirritaties door het masker, tijdelijke spierpijn door de druk op de borst en winderigheid veroorzaakt door het inslikken van lucht tijdens de slaap.

Naast het ongemak is de prijs vaak een belemmering om voor dit anti-snurkapparaat te kiezen. Een CPAP-machine kost vaak meer dan 500 euro.

CPAP-masker is welhet effectiefste middel tegen snurken. Omdat het gebruik zeer intensief is, wordt het vooral aanbevolen voor patiënten met (ernstige) slaapapneu. Snurkers die geen last van slaapapneu hebben, kunnen eventueel andere anti-snurkmiddelen proberen voordat ze een CPAP-beademingsapparaat kopen.

2. Snurking Anti snurkbeugel – Voordelig en effectief

De anti-snurkbeugel is het product dat een enorme verandering heeft gebracht op het gebied van anti-snurkproducten. Dit product wordt ook wel anti-snurkbitje of anti snurkbeugel genoemd. In de medische wereld wordt deze oplossing een mandibular reduction device (MRA) genoemd.
Het is een zeer effectieve anti snurkmethode omdat het het snurkprobleem vanaf de wortel kan oplossen. Snurken wordt meestal veroorzaakt door het zachte gehemelte dat de luchtwegen blokkeert. Hierdoor kunnen zachte weefsels gaan trillen, wat kan leiden tot snurken. Het anti-snurkbeugel dwingt de onderkaak iets naar voren. Hierdoor blijft de luchtweg in de keel volledig open en wordt snurken bij het eerste gebruik voorkomen.

Wat is de beste anti-snurkbeugel?

Een keuze maken

Het anti-snurk mondstuk is leverbaar als standaard product of als maatwerk product. Een op maat gemaakt anti-snurkbeugel kost al snel zo’n 800 euro. Standaard anti snurkbeugels die niet op jouw gebit passen, worden verkocht voor minder dan een tientje. De resultaten vallen heel vaak tegen en voelen vervelend in je mond

Tot slot is er een anti-snurkbeugel, die je perfect kunt aanpassen aan je gebit. Dit type anti-snurkbeugel is verreweg de goedkoopste optie en is meestal net zo effectief als een professioneel op maat gemaakt beugel.

Waar is een anti snurkbeugel te koop?

Drogisterij ketens als Kruidvat, Trekpleister verkopen geen anti-snurkbeugels. Daarnaast heeft niet elke apotheek anti-snurkmiddelen en is het zeer onwaarschijnlijk dat je daar een anti snurkbeugel zult vinden.

Conclusie

Een anti snurkbitje of -snurkbeugel is één van de beste producten tegen snurken. In alle gevallen van snurken vermindert het de snurkklachten of stopt het snurken zelfs helemaal. Anti snurkbeugel is een voordelige oplossing waarmee je toch heerlijk kunt slapen.

Alle Anti Snurkbeugels bekijken

Wordt snel aangevuld!